Hürriyet Magazin

8 Ekim 2014 Çarşamba

H&M CONSCIOUS DENIM İLE YEŞİLİ KORUYUN MAVİYİ GİYİN

H&M, belirgin bir stile ve çağdaş kesimlere sahip, daha sürdürülebilir malzemelerin yanı sıra daha sürdürülebilir yöntemlerle üretilen bir koleksiyon olan Conscious Denim’i tanıttı. 

H&M’de bir ilk olarak denimlerde kullanılan yıkama yöntemleri, enerji ve su kullanımı da dahil olmak üzere çevreye etkilerine göre sınıflandırıldı. Kadınlara, erkeklere ve çocuklara yönelik ürünler içeren koleksiyon dünya çapında, kadınlar için 1000 mağazada, erkekler içinse 700 mağazada satışa sunulacak. Türkiye’de ise bu özel koleksiyon sadece İstanbul; İstinye Park, Forum İstanbul, Forum Marmara, İstiklal, Brandium, Zorlu Center mağazaları, Ankara’da ise CEPA AVM mağazası, Antalya’da da MarkAntalya mağazasında satışa sunulacak.








H&M Sürdürülebilirlik Başkanı Helena Helmersson, “H&M’de Conscious Denim konusunda çok heyecanlıyız. Daha sürdürülebilir malzemeler kullanmanın yanı sıra yıkama süreçlerinde çevreye etkiyi en aza indirmek için çok çalıştık. Koleksiyon birçok mükemmel parçayı içeriyor ve sürdürülebilirliğin mükemmel bir stille aynı anlama gelebileceğini kanıtlıyor” diyor.

Sonuç, koyu indigo tonlarında modern kesimlere sahip tam bir koleksiyon. Conscious Denim kadınlar için düşük belli veya yüksek belli dar kesim denimlerden boyfriend kesimine ve bilekte daralan kesime kadar sezonun temel stillerini içeriyor. Bu temel denim ürünlerinin yanı sıra, tam bir görünüm oluşturmak için denim gibi giyilen conscious malzemelerden yapılmış ürünler de bulunuyor. Dokuma indigo koşucu denim pantolonlar eşofman yumuşaklığına sahipken, Tencel® indigo tulum keskin ve dar bir kesimle ortaya çıkıyor.

Erkekler için, işlenmemiş denimden 5 cepli stillere, farklı kesimlerde ve yıkamalarda denimler katılıyor. Koyu indigo kot ceketin yanı sıra, gabardin bir işçi ceketi ve sezon için mükemmel bir üst kat oluşturan indigo yün kaban bulunuyor. Öte yandan, koleksiyonda çocuklar için hepsi Conscious malzemelerden yapılmış denim ve tulum dahil farklı stiller yer alıyor.

H&M, Conscious Denim’i oluştururken, su ve enerji tüketimi dahil olmak üzere denim yıkama süreçlerini test etmek için İspanyol denim danışmanları Jeanologia’nın kriterlerini kullandı. Ürünün H&M Conscious Denim standartlarına uyması için malzemelerin sürdürülebilir olması ve yıkamaların Jeanologia’nın kriterlerine göre en üst seviyeye ulaşması gerekiyor.

Conscious Denim koleksiyonundaki her giyside sürdürülebilir giyim ve bakıma ilişkin ayrıntıları içeren Clever Care etiketi bulunacak. Öte yandan, mağaza askı etiketleri her parçanın Conscious niteliklerini açıklayacak. Bunların tümü, H&M’in daha sürdürülebilir modaya yönelik uzun süreli taahhüdünün bir parçası. H&M’in sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarını hm.com/conscious adresinde bulabilir, Jeanologia hakkında daha detaylı bilgi için  www.jeanologia.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...