Hürriyet Magazin

30 Mayıs 2013 Perşembe

Lidyana.com'dan Sürpriz Girişim: #L



Türkiye'nin en özel takı ve aksesuar sitesi Lidyana.com, şimdi de #L dergisiyle modanın keyfini okuyucularıyla paylaşıyor. İlk sayısında beni de bu heyecanın içine katan numberL'in must - have bölümünde bulabileceğiniz, yaz modasının vazgeçilmezleri ve stil önerilerimi aktardığım röportajım şimdi La Mode En Vogue'da!   







24 Mayıs 2013 Cuma

Bana Bir Salata, Riccardo Pozzoli'siz Lütfen!


 

Adam in town için bu ay taze bekar Riccardo Pozzoli'nin stilini ve 'Chiara Ferragni'yle moda dünyasına bomba gibi düşen ayrılıklarını kaleme aldım. Kaçıranlar için La Mode En Vogue'da!

"Onu doğduğum günden beri tanıyor gibiyim; ilişkimizse, sanki sadece birkaç ay önce başlamış gibi"... 

Moda dünyamızın sanal ünlülerinden 'The Blonde Salad'ımız Chiara Ferragni, bundan yaklaşık 6 ay önce Riccardo Pozzoli'yle ilişkilerinin 6. yıldönümünü blog'undan bu romantik sözlerle kutlamıştı. Ancak birkaç gün önce hem Chiara hem de Riccardo, Instagram'dan aynı anda paylaştıkları bir fotoğrafla ilişkilerini sonlandırdıklarını açıkladılar. 
İşin beni şaşırtan tarafı ayrılık haberlerinden çok, Chiara ve Riccardo'nun fotoğraflarının altında yazan yorumlardı. Çiftin erkek hayranlarından Chiara'ya neredeyse hiçbir yorum yokken, kadın hayranlarından Riccardo'ya tebrik, Chiara'yaysa bu İtalyan yakışıklıyı kendilerine bıraktığı için alaycı tebrik mesajları vardı. Böylece gözler taze bekar Riccardo Pozzoli'ye çevrildi.





Birçoğumuz onu Chiara Ferragni'nin kısa ama kaslı erkek arkadaşı olarak tanımış olsak da, işin gerçeği moda dünyasını tepe taklak eden ve peşinden milyonları sürükleyen 'The Blonde Salad' projesinin altında Riccardo Pozzoli'nin imzası var. Stiline güvendiği Chiara Ferragni'ye blog açma fikrini sunan Riccardo Pozzoli, 'The Blonde Salad' projesinin gizli kurucusu. İşte tam da bu yüzden Chiara Ferragni'yi bir süre daha marketing uzmanı ve internet girişimcisi olarak önemli projelere imza atan Riccardo Pozzoli'yle birlikte yakalarsak şaşırmayacağız. 




Gelelim asıl konumuza... Chiara kadar olmasa da Riccardo Pozzoli de stiliyle büyük bir fan kitlesini peşinden koşturuyor. Aktif bir moda blog'u olmamasına rağmen sosyal ağlardaki takipçi sayısı oldukça yüksek olan Riccardo, tam anlamıyla klasik bir İtalyan erkeği. Paçalarını her seferinde kıvırarak kullandığı pantolonları, vazgeçemediği ceket - gömlek kombinasyonları, 60'ların centilmen havasını günümüze taşıyan pantolon askıları, yaz - kış koruduğu bronz teni ve yanından ayırmadığı güneş gözlükleri, bunun en büyük kanıtı. 

Adam in Town takipçilerini, stilinden ilham almaları için bu genç 'İtalyan Adam'la baş başa bırakırken, aklımdan geçen şeytani düşünceyi paylaşmadan edemeyeceğim: Darısı Johannes Huebl'ın başına... 

19 Mayıs 2013 Pazar

Giorgio Armani "Frames of Life"

Giorgio Armani'nin, yeni gözlük koleksiyonunun tanıtımı için çektiği "Frames of Life" adlı 4 farklı seri ve hikayeden oluşan video fragmanı La Mode En Vogue'da! İzlemek için tıklayın. 


15 Mayıs 2013 Çarşamba

2013 Mayo Bikini Trendleri


Sosyal ağlarda tekne ve deniz fotoğrafları paylaşımı çoğaldıysa, bizim de mayo - bikini sezonunu açmak için yazı beklememize gerek yok, öyle değil mi? Baharın son günlerinde güneş erkenden yüzünü gösterince Çeşme ve Bodrum biletleri alındı, bavul hazırlıklarına şimdiden başlandı. Artık tek eksiğimiz, vitrinlerde yerini alan yeni sezon mayo ve bikinilerinden bize hangisinin daha çok yakışacağına karar vermek...


Calzedonia

Herve Leger

H&M

OYE Swimwear


2013 yazına damgasını vuran mayo ve bikini trendleri; her sezon olduğu gibi bu sezon da bizleri zengin renk skalasıyla karşılamaya devam ediyor. Mayo ve bikini gibi üzerinde her sezon değişiklik yapmanın çok da kolay olmadığı parçalar, tasarımcıların hazır giyim trendlerinden ilham alarak yarattıkları sihirli dokunuşlarla gizli detaylarda hayat buluyor. Bu sezon podyumları ele geçiren beyaz rengin, mayo ve bikini trendlerinde de moda olan renklerin başında gelmesi, hatta cıvıl cıvıl desenlerin bile bir adım önüne geçmesi, bunun en dikkat çekici örneklerinden biri. Sadelik ve zarafetin temsilcisi beyazın, 2013 mayo - bikini trendlerinde sıkça boy göstermesine şimdiden hazırlıklı olun. Dümdüz, siyah - beyaz çizgili, metal ya da zincir aksesuarlı... Plaj stilinizde sade ya da iddialı gözükmek için seçeneğiniz çok. Bu yüzden, bronz teninizle mükemmel uyum sağlayacak beyaz mayo ve bikinileriniz için şimdiden bavulunuzda yer açmanızda yarar var.

Victoria's Secret

Calzedonia

La Perla

Michael Kors

H&M

Calzedonia

Zamansız modanın değişmeyen renklerinden siyah ve kırmızı da sezonun favori renklerinden. Yalnız bu sezon belleri yukarı çeken yarışı bir adım önde bitirecek. Düşük bel moda olmaya devam etse de, 2013 yaz modasını etkisi altına alan vintage detaylar, sezon modasında yüksek beli işaret ediyor. Straples üstler ya da halter modelinde kullanabileceğiniz yüksek belli bikinileri, alt - üst farklı renklerde ya da boyunuzu daha uzun göstermek için tek renk olarak kullanabilirsiniz. Unutmayın dolgun göğüs kapları ve külot tipi altlar bu sezon çok konuşulacak. 

OYE Swimwear

OYE Swimwear
          
Bir diğer trend ise seksapelitesiyle göz dolduran transparan mayo ve monokiniler. Vücudun mayoyla kaplı bölgelerinde yer yer şeffaf dokularıyla teni açıkta bırakan bu tip modeller, 2013 mayo - bikini modasının en özgür trendi olmaya aday. Transparan stiliyle aynı zamanda büstiyer ya da şık bir üste çevirebileceğiniz bu modelleri sadece plajda değil, yaz akşamlarında da kullanarak günlük giyiminize taşıyabilirsiniz. 


Victoria's Secret


Fırfırlara gelince... 2013 mayo ve bikini trendlerinde oklar geçmiş sezonların aksine daha düz ve sakin formları gösterse de, fırfırların etkisini kaybettiğini söyleyemeyiz. Yoğun fırfırlar, bu yaz yerlerini daha minimal fırfır formlarına bırakıyor. Bu formülü not edin: Üst tarafınız kalınsa alt parçada kullanacağınız fırfırlarla, kalça ve göğüsleriniz arasındaki dengeyi yakalayabilir ya da tersine, ince olan üst bölgenize hacim kazandırmak için fırfırları göğüs bölgenizde kullanabilirsiniz. 

Herve Leger 

Herve Leger

Herve Leger

Atletik çizgiler ve seksi vurgular arasında gidip gelen bantlı modellerse, bu yazın mayo ve bikini trendlerinin fetiş yönünü ortaya koymak için sahnede. Özellikle omuz, sırt ve göğüsle bel arasında kalan bölgelerde yoğunlaşan bantlarla seksi olduğunuz kadar güçlü ve çekici gözükeceksiniz. Özellikle mayolarda bantlı modelleri tercih ediyorsanız, canlı renkler yerine dengeyi yakalamak için siyah ya da beyaz renklere yönelin.       

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Bir Renk Tutun


Bir gece geçirip sonra unutulur, denir. Oysaki daha ilk buluşmada her kadın o aşka bir daha kopamamacasına tutulmuştur. Bu ay konumuz, en özel anlarımıza ihtişamıyla imzasını atan Haute Couture. Hangi yaşta olursa olsun, Sindirella masallarıyla büyümüş her kadının hayallerini süsleyen bu tek gecelik moda aşkını, yaklaşan düğün ve mezuniyet mevsimiyle sezona damgasını vuran renkler eşliğinde mercek altına aldık.  
  

 

MAVİ
Buz mavisinden laciverte, mavi her tonuyla sezonun en iddialı rengi olmaya aday. Görünümünüze sakin ve zarif bir hava katmak istiyorsanız açık tonlardaki muslin kumaşları tercih edin. Özellikle dümdüz inen sade, straples ve A formundaki elbiselerle romantik bir stile sahip olabilirsiniz. Daha ağır ve zengin bir görünüme kavuşmak içinse kendinizi dantelin zamansız stiline emanet edin. Unutmayın; lazer kesim ve dantel işlemelerin ardından göz kırpan yer yer transparan dokularla, hem dozunda bir seksiliğe bürünebilir, hem de bu seksapeliteyi zarif bir şekilde gizlemeyi başarabilirsiniz. 


  

SARI
Yazın enerjisini üzerinizde hissetmek istiyorsanız, sarı tonlarının sihrine kapılmaya hazır olun. Sezona damgasını vuran renk paletinin en güçlü renklerinden biri olan sarıyı, dalgalı desenler ya da yansımalarla birlikte kullanarak hem etkileyici hem de egzotik bir hava yaratabilirsiniz. Fakat bu uyarıya dikkat: Sarı, her şeyi olduğundan daha büyük ve geniş gösterir. Bu nedenle, tercihinizi fırfırlı ya da volanlı modellerden yana kullandığınızda, elbiseninizin geri kalan kısımlarını tüp kesimlerle ve tül gibi hafif kumaşlarla tamamlamanızda yarar var.




KIRMIZI
Kimileri için kışı çağrıştırıyor olsa da, kırmızı yine yaz - kış başrolü oynuyor. Moda sahnelerinin daimi rengi, bu sezon straples modellerde olduğu kadar, tek omuz ve boyundan göbek deliğinin üzerine kadar inen V yakalı dekoltelerle de iddiasını ortaya koymaya hazır. Stilinize canlılık katmak için, kırmızıdan nar çiçeğine uzanan tonlarını deneyebilirsiniz. Sezonun trendi püsküllerse, kıyafetinize hareket kazandırırken aynı zamanda yarattığı gölge oyunlarıyla vücudunuzun daha orantılı gözükmesine yardımcı olacak. Kırmızıdan güç alırken, pırlanta ve gri altın kolyelerle ışık saçacaksınız.  
 

 

SİYAH
Riske girmekten kaçınıp stilini garantiye almak isteyenlerin tercihi siyah, klasik bir seçim gibi gözükse de aslında yaratıcı dokunuşlarla büyük farklar elde etmeniz mümkün. Bir davet ya da özel bir gecede siyah giymek istiyor, ancak sıradan gözükmekten tereddüt ediyorsanız, asimetrik kesimler, derin sırt dekolteleri, pencere detaylı büstiyerler ya da seksi lazer kesimlerle siyah rengi farklı bir çizgiye taşıyabilirsiniz. Trendy bir öneri: Kollarınız vücudunuza göre daha kısa ve kalınsa, omuzlarından kollarına doğru sarkan dantel veya tül parçalarla hem vücut hatlarınızdaki fazlalıkları gizler, hem de asil ve sofistike bir görünüme sahip olabilirsiniz.




BEYAZ
Saflık ve duruluğun temsilcisi beyaz, net ve yumuşak silüetler yaratmak için bire bir. Seçiminizi beyaz bir gece elbisesinden yana kullanmak istiyorsanız, dekoltenizin ölçüsüne dikkat etmeniz gerekli. Çok derin dekolteler, beyazın sade ve zarif görüntüsünün önüne geçebilir. Yine de hafif dantel ya da altın işlemelerle elbisenizi zenginleştirebilirsiniz. Christian Dior'un 40'lı yıllara damgasını vuran New Look'undan ilham alınarak tasarlanmış, bol ve kabarık etekli elbiseleriyle nostaljik ya da sezonun fütüristik cut-out detaylarıyla post - modern bir duruş sergilemek sizin elinizde. Siyah pırlanta kolye ya da küpelerinizle zıtlığın uyumunu yakalayın.   

10 Mayıs 2013 Cuma

Style Zoom: Bahar Tüneli


Mayıs ayıyla birlikte yazlıkları ortaya çıkartmak için hala vaktiniz var, ama baharla vedalaşmanın vakti geldi de geçiyor bile. Peki; yağmur ve rüzgarın yerini güneşe devrettiği şu günlerde, son kez bahar stilinizle Style Zoom'a misafir olmaya ne dersiniz? Öyleyse hazır olun; bahar tünelinin sonunda Style Zoom kombinleri sizi bekliyor. 


  

PASTELİN GÜCÜ

Stil Mottosu: "Kurtarıcı kombin diye ben buna derim! Gece programı için babetlerimi çıkartıp yerine topuklu sandaletlerimi giymem yetti." 

Neden bu kombin: Gardırobunuzda bulunması gereken temel parçalardan biri olan cigarette pantolonlar, günü tek bir kombinle tamamlamak için birebir. Git gide yaklaşan yazın sıcaklığını hissetmek için beyaz rengi tercih edebilirsiniz. Taş işlemelerle süslü pastel bluzunuzla uyumlu yılan figürlü taşlı sandaletler, gücünüze güç katacak. Lame renkli clutch çantanızsa, gece ve gündüz tepeden tırnağa şık görünmenizi sağlayacak.




CESUR DURUŞ

Stil Mottosu: "Hangi elbiseyi giysem diye boşa vakit harcamışım. Dantelli trençkotum neden daha önce aklıma gelmedi ki?"

Neden bu kombin: Bahar enerjisiyle yaratıcılığınızı ortaya koymanın tam sırası. Bugüne kadar temel parçalarla birlikte kullandığınız trençkotunuzu bu kez elbise görünümünde tek parça olarak kullanarak cesur bir duruş sergileyebilirsiniz. Görünümünüzü güçlendirmek için klasik trençkotlar yerine çiçek desenli ya da dantel işlemeli olan modelleri tercih edin. Aksesuarlarda ise antrasit renkli vintage formundaki çantalar sezonun vazgeçilmezlerinden.




MODERN CENTİLMEN

Stil Mottosu: "İlk buluşmamız olduğu için etkileyici giyinmeliyim, ama çok da ciddi görünüp sıkıcı olduğumu düşünmesini istemem."

Neden bu kombin: Takım giymeyi sıkıcı buluyor ama etkileyici gözükmek istiyorsanız, stilinizden ödün vermeden de şık olabilirsiniz. Mavi renkteki ceketinizi, yazın habercisi beyaz bir pantolonla birleştirerek stilinizi güncelleyin. Kravat yerine sakin desenlerde bir mendil tercih ederseniz hem sıradan olmaktan kurtulur hem de cool bir duruş sergileyebilirsiniz. Silgi tabanlı, bağcıklı ayakkabılarsa stilinize modern bir hava katacak.




FREE - ZONE

Stil Mottosu: "Keyif yapmayı o kadar özledim ki; bu Pazar bütün günümü seninle açık havada bir cafe'de oturarak geçirebilirim."

Neden bu kombin: Her mevsim vazgeçemediğimiz jean'ler, şüphesiz bahar aylarının en rahat parçaları arasında geliyorlar. Erkek günlük giyiminin olmazsa olmazlarından ekose desenli gömleklerle görünümünüze hareket katabilirsiniz. Denim pantolonlarla uyumlu sneaker'lar rahat ve modern bir stil için mükemmel bir seçim. Güneşli havalarda cool görünmek içinse tek ihtiyacınız olan renkli güneş gözlükleriniz.             



    

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Louis Vuitton Venedik Maison Açılışı

Louis Vuitton, geçtiğimiz hafta içinde Avrupa'daki Maison'larına bir yenisini daha Venedik'te ekledi. Dünyanın en önemli ayakkabı zanaatkarlarının yetiştiği Venedik yakınlarındaki Fiesso d'Artico'da bir ayakkabı atölyesi olan Louis Vuitton, İtalyan kültürüne saygısını yeni açılan çok özel mağazasıyla bir kez daha gündeme getiriyor. Louis Vuitton Venedik Maison'un açılışı için çekilen video'yu izlemek için tıklayın.



7 Mayıs 2013 Salı

Met Gala 2013 Kırmızı Halı


Dün gece gerçekleşen Met Gala, dünyaca ünlü isimlerin şıklık yarışına sahne oldu. Metropolitan Museum of Art tarafından her yıl düzenlenen özel davetin merakla beklenen teması, bu sene "Punk: Chaos to Couture" oldu. Geceye katılan birbirinden ünlü isimlerin kırmızı halıda giydikleri en iddialı kıyafetleri La Mode En Vogue sizin için seçti. 
























LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...