Hürriyet Magazin

27 Kasım 2012 Salı

Style Zoom: Sonbahar Şıklığı


Sonbahar Şıklığı

Giyinirken şıklığı yakalamaya çalışmanın, aşkın peşinden koşmaktan çok da farkı yok. Her ikisi de bağlılık, uğraş ve büyük sabır istiyor, sahip olduğumuzdaysa elimizden kayıp gitmeleri an meselesi. La Mode En Vogue, bu ay sizleri farklı stillerle sonbahar şıklığının tüyolarını paylaşmaya moda aşkına davet ediyor. Bizimle bu aşka var mısınız?



İddialı Şıklık

Stil Mottosu: Nereye gittiğimin bir önemi yok; çünkü her ortamda dikkatleri üzerime çektiğimin farkındayım.

Neden bu kombin: Kendinize güveniyor ve iddialı giyinmekten hoşlanıyorsanız, kombininizi renk bloklarıyla bölmekten korkmayın. Özgüvenli tavrınızı ortaya çıkartmak için abartılı parçalara ihtiyacınız yok. Petrol mavisi, yandan kıvrılan çift fermuarlı botlarda olduğu gibi, farkınızı stilinize ince detaylarla yansıtmanız yeterli.



Trendy Şıklık

Stil Mottosu: Bence moda bir yaşam tarzı. Bu yüzden herkesle bir örnek giyinen ya da yeni bir trend çıktığında modası geçer diye, beğenmesine rağmen almaktan vazgeçenleri hiç anlamıyorum.

Neden bu kombin: İyi bir trend takipçisiyseniz, stilinize uyan parçaları seçip birbirleriyle doğru kombinleyerek, bir anda herkesin önüne geçebilirsiniz. Çift renkli natürel tonlardaki çizme ve sezonun modası kasket şapkaları kontrast yaparak, düz ama çarpıcı renkteki parçalarla kullanırsanız hata yapma riskiniz kalmaz. Unutmayın; trendy parçaların iddiasını dengelemek için zıtlıklar ve sade parçalar en büyük yardımcınız.  



Asi Şıklık

Stil Mottosu: Siyahtan başka giyecek kıyafetin yok mu, diye soruyorlar. Başkalarında görünce beğeniyorum, ama sıra kendime gelince renkli kıyafetlerle hiç aram yok.

Neden bu kombin: Sonbahar aylarının depresif havası moda ruhumuza karışınca, kıyafet seçerken tercih ettiğimiz renkler ister istemez koyulaşıyor. Özellikle siyah rengi farklılaştırmak için sezonun trendi kamuflaj desenli ceket ya da üstleri tercih edebilirsiniz. Yararlı bir ipucu: Kombininizde spor şık parçaları birlikte kullanarak tarzınıza taze bir hava katın.



Çocuksu Şıklık

Stil Mottosu: Benim gibi güneşi seven yaz çocukları için, şu yağmurlu havaların tek güzel yanı çocukluğumu hatırlatan bu sevimli yağmurluklar.

Neden bu kombin: Ne giyeceğinize karar veremediğiniz ara mevsimlerde sweatshirt’ünüzün üzerine alacağınız ince yağmurluklar, hem sizi kötü havanın sürprizlerinden korur hem de fazla kalın olmayan transparan materyaliyle özgürce hareket etmenizi sağlar. Kombine renk katmak için sonbaharın öne çıkan rengi bordodan yardım alın.


21 Kasım 2012 Çarşamba

İlham Alarmı: Sokak Modası


Tasarımcılar, modeller, defileler derken son yıllarda moda dünyasının radarına takılan sokak stillerinin yoğun ilgiyle takip edilmesi hayatımıza yeni sokak starları kazandırıyor. La Mode En Vogue, sokağın kendi ünlülerini yarattığı bu moda serüvenini New York, Londra, Milano ve Paris sokaklarından seçtiği yaratıcı sokak stili fotoğraflarıyla ayağınıza getiriyor. 
Vakit kaybetmeden bu keyifli galeriye göz atın. Her hafta ilham almak içinse LMEV Lookbook'un 7/24 açık olduğunu unutmayın! Ne dersiniz, takip ettiğiniz look'lardan yaratacağınız stilinizle siz de onlarla yarışak kadar kendinize güveniyor musunuz?







       
fotoğraflar // www.grazia.it

20 Kasım 2012 Salı

2012-2013 Sonbahar Kış Aksesuar Dosyası


Aksesuarlar! Bir zamanlar kıyafetlere figüranlık yapan parçalar, şimdilerde en sade stilin bile vazgeçilmezlerinden. İster vintage dokulu bir çanta, ister ahşap topuklu bir ayakkabı ya da rengarenk bir kolye... Küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratan bu güçlü parçalar, en gösteriş kıyafetten en abiye elbiseye kadar her görünüme stil sahibi bir hava katıyor.

Her sezon yeni bir akımla karşımıza çıkan aksesuarlar, bu sonbahar da tarzınızı tazelemek için birbirinden farklı trendlere bürünmeniz için sizleri bekliyor. Geçmişin tozlu yıllarından günümüze adapte edilmiş muhafazakar tasarımlar, parlak renkler, spor şık esintili süslemeler ve diğerleri; La Mode En Vogue’la sezonun arzu nesnelerini keşfetmeye hazır olun.
  
Renklerin Büyüsü

Yaz sezonunda yükselişe geçen yoğun renk paleti, sonbahar aylarında da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Üstelik soğuk günlerin kasvetli havasının tersine, bu kez yayılan sadece renklerin armonisi değil; özellikle çanta ve stilettolarda rastladığımız esprili tasarımlar da fazlasıyla dikkatleri üzerlerine çekiyor. Yeşil, sarı ve mavinin ağırlıkta olduğu parlak tonlardaki aksesuarlar sezonun hit parçaları arasında. Ne kadar sade giyindiğinizin hiçbir önemi yok; çünkü bu stilde flaş renkler başrolde! Size kalan yaratacağınız renk fırtınasıyla tarzınıza yansıyan yoğun enerjiyi sonbahar modasına harcamak. Korkmayın; bu renklerle herkese yetecek kadar enerjiniz olacak.


Fütüristik Ruh

Sonbahar aksesuarlarının birbirleriyle zıtlıklarından doğan koşulsuz uyumu, fütüristik ruhla malzemelere yansıyor. Ahşap, pleksi, neopren ve cam; ayakkabıdan kemere, çantadan kolyeye hayal gücü yüksek tasarımlarla buluşuyor. Küçük göz oyunlarıyla derinliğin sağlandığı bu parçaları taşıyabilmenin formülü; bugünden değil, gelecekten seslenmek. Aksesuarlarda kullanılan malzemelerin genel görünümü kaplayan dominant havasını dağıtmanın en iyi yoluysa, kombin yaparken klasik küçük siyah elbise gibi tek renkli ve minimal çizgili tasarımları tercih etmekten geçiyor. Fark edilmek isteyenler, bu aksesuarlarla geleceğe adım atmaktan zevk duyacaksınız.     


Spor Şık

Ağır parçaları taşımaktan hoşlanmayanlar; günlük giyiminizi zenginleştirmek için ihtiyacınız olan tek şey spor şık aksesuarlar. Geçmiş sezonlarda bu stili yakalamak için spor bir çantayla şık bir ayakkabıyı birleştirme görevi size düşerken, yeni sezon tek bir tasarımda hem spor, hem şık detayları bir arada sunuyor. Özellikle spor bağcıklı, egzotik deri ya da lame rengi ayakkabılar ve spor şık dokuların birlikte kullanıldığı çantalar bunun en iyi kanıtı. Teninizin göründüğü kısa paça pantolonlar ve slim fit ceketlerle uyumlu bu parçaları, renkli pleksi materyallerin süslediği taşlı küpe ya da zincir kolyelerle zenginleştirebilirsiniz. Özellikle sezonun iddialı kasket şapkaları ve esprili figürlerinin yer aldığı aksesuarları spor şık tarzınıza yansıtarak, sıkı bir trend takipçisi olduğunuzu herkese gösterin.      


Muhafazakar

Sonbahar aksesuarlarını ele geçiren muhafazakar stili, bu kez geçmişin günümüze dönüşünü kutlamak için zengin bir geçit töreni hazırlığında. Klasik şıklığın minimal yorumu küt burunlu ve parmakları kapatan ayakkabıların ağırbaşlı tavrı, stile aynı zamanda nostaljik bir hava da kazandırıyor. Kürk yaka kolyeler ve broşların üzerlerindeki taşların cazibesi, her sezon olduğu gibi bu sezon da oldukça dikkat çekici. Sert ve keskin formlardaki çantalar, gösterişsiz şıklığı temsil ederken, stilde öne çıkan altın ve bronz rengin hakimiyeti altındaki kolye, bileklik ve yüzüklerin yaydığı zengin havayı dengeliyor. Değeri ipek fular ve eşarplarsa, geçmişle bugün arasındaki güçlü bağı pekiştiriyor.



18 Kasım 2012 Pazar

What do you wear to bed? Just a few drops of No.5

To the question "What do you wear to bed?" Marilyn responded, "CHANEL N°5."
What inspired Marilyn's world-famous reply? Discover the answer in Chapter 2 of Inside CHANEL, with the new film titled "Marilyn and N°5." 


13 Kasım 2012 Salı

İpek Ersoy 4 LMEV

İpek Ersoy 4 LMEV, stilinize ilham vermeye devam ediyor. Shopigo.com'da bulabileceğiniz Terra New York markalı bu şık yağmurlukla, yağmurlu günlerin depresif havasını dağıtıp stil sahibi bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bu kombini nelerle tamamladığımı görmek için İpek Ersoy 4 LMEV'yi tıklamanız yeterli.

Singin'in the Rain, 2012;
yağmurluk Terra New York - Shopigo.com, sweatshirt Brigitte Bardot - Shopigo.comjean for all mankind, ayakkabılar Yves Saint Laurent, çanta Tory Burch, yüzük ve bileklikler Jade Jagger - Shopigo.com


Bir diğer kombin önerimse, Prada defilesi çıkışında kameraya yansıyan Christian Dior metal topuklu ayakkabılarım ve Balenciega askılı Elvis paça pantolonumla öne çıkan "Go for the Metal Heels" adını koyduğum görüntüm. Sıcaktan elime aldığım deri ceketim dışında bu look'umu tamamlayan en hit parça, üzeri ten rengi parça filelerle süslü t-shirt'üm. Devamı İpek Ersoy 4 LMEV'de! 

Go for the Metal Heels , 2012;
t-shirt dismissed7.com, askılı pantolon Balenciaga, ayakkabılar Christian Dior, çanta Burberry, ince leopar kemer D&G, yüzük So Chic  


12 Kasım 2012 Pazartesi

Maison Martin Margiela with H&M Çılgınlığı İçin Son 3 Gün!


Tüm dünya ile aynı anda 15 Kasım’da İstinye Park’ta satışa sunulacak olan Maison Martin Margiela with H&M koleksiyonunu bir an önce görmek için sabırsızlandığınızı biliyorum. Neyse ki; H&M ve Maison Martin Margiela'nın anlaştıkları iş birliği sonucunda tasarlanan, erkeklere ve kadınlara yönelik ikonik Maison Martin Margiela giysi ve aksesuarlarının yeni edisyonuyla tanışmanıza sadece 3 gün kaldı. 




Her bir parça, Maison'un kuruluşundan bu yana geçen 23 sene boyunca kullanılmış ürünlerin ait olduğu sezonları gösteren eşsiz etiket ile özel olarak hazırlandı. Maison Martin Margiela'nın arşivindeki en sembolik parçalar, güncellenmiş tarzlar ve materyallerle yeniden üretildi ve kendi tarihlerinin özel bir özeti olarak tüm müşterilerine sunuldu.

Belirsizlik ve transformasyon üzerine kurulu bu özel koleksiyon, göz yanılmaları ve alışılmış obje ya da materyallerin yeni bir kullanım şekline sokulmasıyla desteklendi. İçi sütyenli body, görünmez dolgu topuklar, gömlek gibi kazak, kemerden giysiler, şeker paketi el çantası, eldiven cüzdan... Her bir parça bu felsefeyi size yaşatmak için H&M vitrinlerinde yer almayı bekliyor.

La Mode En Vogue, hazır hala 3 gününüz varken bütçenizi gözden geçirip kendinizi bu eşsiz koleksiyondaki özel parçalara şimdiden hazırlamanız için fiyatlarını açıklıyor. Şimdiden H&M ve Maison Martin Margiela hayranlarına iyi alışverişler!   

























LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...